Puukerrostalon rakentaminen tilaelemeteistä

Mikä on puukerrostalotilaelementti?

Puukerrostalotilaelementti on rakennusmoduuli, joka on valmistettu puumateriaalista ja tarkoitettu käytettäväksi kerrostalojen rakentamisessa. Tällaiset moduulit ovat yleistyneet viime vuosina rakennusteollisuudessa, koska ne yhdistävät puun kestävyyden ja ympäristöystävällisyyden sekä tehokkaan modulaarisen rakentamisen edut.

Puukerrostalotilaemenettejen rakennusmateriaalina käytetään pääosin massiivipuulevyä, eli CLT:tä. Massiivipuu on rakennusmateriaali, joka koostuu suurista puulevyistä tai -palkkeista, jotka on valmistettu liimaamalla yhteen useita puupaloja. Tämä materiaali tunnetaan myös nimellä ristiinliimattu puu (englanniksi ”glulam” eli glued laminated timber) ja se on erittäin kestävä ja monipuolinen puumateriaali.

Miksi rakentaa kerrostalo
massiivipuutilaelementeistä?

  • Ympäristöystävällisyys: Puu on uusiutuva ja ekologinen rakennusmateriaali, ja sen käyttö vähentää hiilijalanjälkeä verrattuna perinteisiin betoni- tai teräsrakenteisiin.
  • Kevyt ja vahva: Puumateriaali on suhteellisen kevyt, mutta silti erittäin vahva. Tämä tekee siitä ihanteellisen rakennusmateriaalin, kun halutaan saavuttaa hyvä kantavuus ja rakenteellinen vakaus.
  • Modulaarinen rakentaminen: Puukerrostalomoduulit valmistetaan tehtaissa valmiiksi ja ne voivat sisältää esimerkiksi kylpyhuoneet, keittiöt ja huoneet. Ne kuljetetaan sitten rakennuspaikalle ja asetetaan paikoilleen, mikä nopeuttaa rakentamista ja vähentää rakennustyömaan häiriöitä.
  • Energiatehokkuus: Puu tarjoaa luonnollisen eristysominaisuuden, mikä auttaa säästämään energiaa ja vähentämään lämmitys- ja jäähdytyskustannuksia.
  • Esteettinen joustavuus: Puumoduulit mahdollistavat monipuolisen ja houkuttelevan ulkoasun ja voivat olla mukautettavissa erilaisiin arkkitehtonisiin tyyleihin ja suunnitteluihin.
  • Rakentamisen nopeus: Puukerrostalomoduulit mahdollistavat nopean rakentamisen, ja ne voivat olla hyödyllisiä tilanteissa, joissa tarvitaan nopeaa asuntojen rakentamista, kuten väestönkasvun tai hätätilanteiden aikana.

Puukerrostalomoduulit edustavat modernia ja kestävää rakentamista, ja niitä käytetään yhä laajemmin erilaisissa rakennusprojekteissa ympäri maailmaa. Niiden yhdistelmä kestävyyttä, ympäristöystävällisyyttä ja tehokkuutta tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon monille rakennuttajille ja kehittäjille.

Promodulesilla on pitkä kokemus massiivipuisten puukerrostalotilaelementtien valmistuksesta. Tutustu yritykseemme lisää täältä!